4 Mart 2015 Çarşamba

Pankek



İşte benim kahvaltıdaki favorim pankek :) Kahvaltıda reçel ve çikolata vazgeçilmezi olana birebir hem de oldukça pratik :)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un 
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

Tereyağını bir kapta eritin.
Başka bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın. Sonra içerisine un, tuz ve kabarma tozunu atın. Çok fazla karıştırmaya gerek duymadan süt ve tereyağını karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Hazır olan karışımı bir kepçe yardımıyla, orta derecede ısıtılmış tavaya dökün. Aynı boyutlarda olmasını dilerseniz her seferinde kepçeden aynı miktarı dökmeye dikkat edin :)

NOT: Daha tatlı pankekler isterseniz isteğinize bağlı şeker ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder